Zraněný aktivista Bulatov odletěl z Ukrajiny, léčit se bude v Litvě

Zraněný opoziční aktivista Dmytro Bulatov dnes odletěl z Ukrajiny na léčení. Podle agentury Reuters zamířil do Litvy. Bulatova v lednu unesli neznámí pachatelé a údajně ho mučili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z lídrů opozice Vitalij Kličko nejprve uvedl, že Bulatov odcestuje do lotyšského hlavního města Rigy. Jeden z Kličkových spolupracovníků však později upřesnil, že aktivista bude pokračovat do sousední Litvy.

Německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier už dříve oznámil, že Bulatov dostal povolení odcestovat do země Evropské unie. Dodal, že pokud si to aktivista bude přát, může se léčba uskutečnit v Německu.

Ukrajinské ministerstvo vnitra přitom v pátek v noci oznámilo, že pětatřicetiletý Bulatov skončí v domácím vězení kvůli organizování masových nepokojů. Podle agentury Reuters ale úřady Bulatovovo obvinění související s jeho účastí na protivládních protestech stáhly.

Ukrajinská opozice trvá na odstoupení prezidenta Janukovyče

Číst článek

Dmytro Bulatov patřil k vůdcům kolon opozičně naladěných motoristů, protestujících i u rezidence prezidenta Janukovyče. Zmizel 22. ledna. Minulý čtvrtek ho pak neznámí únosci vyhodili z auta v lese poblíž Kyjeva.

Podle ukrajinských médií byl aktivista po celou dobu zajetí mučen, únosci se ho mimo jiné pokoušeli ukřižovat a chtěli mu uříznout ucho.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme