Bývalá papírna v Doubravě u Aše prochází revitalizací. Vznikne tam odpočinkové místo

Město Aš upravuje místo po bývalé papírně v obci Doubrava. Továrna z poloviny 17. století ukončila po druhé světové válce výrobu. Od té doby areál chátral, některé objekty byly navíc zlikvidovány.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedna z dochovaných kamenných van bývalé papírny v Aši

Jedna z dochovaných kamenných van bývalé papírny v Aši | Foto: Milan Vrbata

Dochovala se ale řada výrobních předmětů, které byly umístěny do ašského muzea. Ty větší se po obnově areálu vrátí zpět na místo. V prostoru vznikne i dřevěná vyhlídka.

„V rámci dotace bychom chtěli upravit celé okolí. Mimo jiné bychom chtěli vybudovat jakousi naučnou stezku, která bude mít zhruba 7 – 8 kilometrů. Měla by vést po zajímavostech Doubravy a Kopanin,“ přiblížil starosta Aše Dalibor Blažek za Nezávislé.

„Mělo by tam být asi deset zastavení s infotabulemi, které budou poukazovat nejen na kulturní záležitosti, ale i na krásy a zajímavosti přírody v Doubravě a okolí,“ dodal.

Místo po bývalé papírně bylo před lety vyhlášeno kulturní památkou. Práce vyjdou zhruba na 120 tisíc eur, na financování se podílí česká i německá strana.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme