Silničáři varují před lokální námrazou na silnicích v Pardubickém kraji

V noci se na silnicích v Pardubickém kraji může místy objevit námraza. Přes den se totiž teploty pohybovaly kolem nuly a sníh na krajnicích odtával.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Silničáři upravují zledovatělé silnice

Silničáři upravují zledovatělé silnice | Zdroj: ČTK

Na nebezpečí upozorňuje Správa a údržba silnic, která nabádá řidiče k maximální opatrnosti.

„Zbytky sněhu, které ještě byly na krajnicích, v těch nejvyšších polohách odtávají a přes noc a nad ránem půjdou teploty zase lehce pod nulu na nějaké minus dva stupně, takže se ojediněle mohou vyskytovat lokálně namrzlé úseky, ale nemělo by to být nic plošného a zásadního,“ řekl dispečer Marian Cvrkal.

K námraze se přidá silný vítr, který může lámat větve stromů. Na Českomoravské vrchovině a na horách může v noci na dnešek dosáhnout vítr rychlosti až 90 km v hodině. Na silnicích ve vyšších polohách proto místy hrozí i sněhové jazyky.

„Vlivem silného větru případné sněhové jazyky hrozí pouze v nejvyšších polohách Pardubického kraje, ale to opravdu až nad 600 metrů. Druhé hledisko je nebezpečí zejména v lesních úsecích, možnosti pádu větví a stromů na vozovku,“ dodal Cvrkal.

Nikola Bojčev, Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme