Martin Havlát se v NHL znovu prosadil, vidět byl i Rozsíval

Pouhé tři zápasy se v noci hrály v rámci kanadskoamerické NHL, i v nich ale byli vidět Češi. Po delší době se ukázal Martin Havlát, který zařídil výhru San Jose. U výhry Chicaga asistoval Michal Rozsíval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Havlát (na ledě vlevo) se se spoluhráči raduje z gólu

Martin Havlát (na ledě vlevo) se se spoluhráči raduje z gólu | Zdroj: ČTK

Martin Havlát kvůli problémům se zraněním a nevýrazným výkonům nefiguruje v nominaci na olympijské hry. Při svém pátém startu po návratu z marodky ale zazářil.

Ke konci první třetiny zajistil San Jose v duelu proti Dallasu vedení, když chytře nastavil hůl střele Scotta Hannana a usměrnil ji do branky. Žraloci ale vedení neudrželi a rozhodlo až prodloužení.

Tam opět úřadoval dvaatřicetiletý útočník. U branky soupeře zamíchal pukem a nesobecky ho připravil na hůl Tommymu Wingelsovi, který rozhodl o domácí výhře. Havlát byl jmenován třetí hvězdou zápasu.

Rozsíval pomohl porazit lídra NHL

Vidět byl i obránce Michal Rozsíval. Pětatřicetiletý obránce se podílel na vítězství Chicaga na půdě nejsilnějšího týmu celé NHL, Anaheimu.

Už v první minutě rozjel český reprezentant akci, na jejímž konci byl slovenský útočník Marián Hossa, který získal Blackhawks vedení. Hossa byl ústřední postavou zápasu, protože asistoval i u branky Toewse na konečných 2:0.

Své první čisté konto v sezoně si připsal brankář Chicaga Corey Crawford. Brankář obhájců Stanley Cupu byl také vyhlášen první hvězdou zápasu.

Výsledky NHL:

Buffalo - Pittsburgh 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Branky: 6. Stafford - 16. Zolnierczyk, 23. Crosby, 38. Malkin, 46. Gibbons, 53. J. Neal. Střely na branku: 25:34. Diváci: 18.408.

Anaheim - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 21. Hossa (Rozsíval), 58. Toews. Střely na branku: 29:25. Diváci: 17.446.

San Jose - Dallas 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 39. Havlát, 62. Wingels (Havlát) - 47. Ničuškin. Střely na branku: 21:20. Diváci: 17.562.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme