Malá slonice z ostravské zoo začala pít z láhve, boj o její život nekončí

Novorozené sloní mládě v ostravské zoo už začalo pít z láhve. Ošetřovatelé ho krmí náhražkou mléka. Zjistili už také pohlaví slůněte, jedná se o samici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sloní mládě

Sloní mládě | Foto: ZOO Ostrava, Pavel Vlček

Slůně má problémy se sacím reflexem a od narození od matky nepřijímá mléko. Po dvou dnech se ho včera ošetřovatelům podařilo nakrmit speciální sondou zavedenou přímo do žaludku.

Později si ošetřovatelé všimli, že mládě olizuje navlhlé látkové sítě a vyzkoušeli metodu, která zabírá u telat, která nemají rozvinutý sací reflex.

Slůně začalo nejprve olizovat pleny napuštěné náhražkou mateřského mléka a následně začalo pít z láhve. Krmení pak ošetřovatelé opakovali co tři hodiny.

Boj o život malé slonice však zdaleka nekončí. Podávaná potrava nedokáže nahradit mléko přímo od samice, mateřská strava obsahuje důležité látky pro další vývoj mláděte.

Pavilon v ostravské zoo je kvůli narození slůněte uzavřen | Foto: Stanislav Janalík

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme