Majitelů jihlavských hospod a barů zbrojí na Soči. Nakoupili televize i projektory

Provozovatelé barů a hospod na Vysočině věří, že zimní olympiáda v Soči zvedne jejich zisky. Pokud se bude dařit českým hokejistům, čekají zlaté časy i je. A proto se důkladně připravovali. Investovali především do projektorů a velkoplošných televizí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Transparenty určené pro zimní olympijské hry v Soči by podle ruských úřadů měly být přeložené do ruštiny

Transparenty určené pro zimní olympijské hry v Soči by podle ruských úřadů měly být přeložené do ruštiny | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

V hospůdce na jihlavských hradbách jsou připravení fanoušci i provozovatel. Fandové udržují formu a sledují velkoplošnou televizi.

Technika je vyladěná i pivním baru a na náměstí, kde mají sport v názvu restaurace. „Chystali jsme se speciálně na olympiádu. Nakoupili jsme nové velké televize, HD projektor a plátno,“ potvrzuje majitel podniku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak se jihlavské podniky chystají na olympijské hry v Soči, zjišťoval reportér Petr Palovčík

Obdobná je situace takřka ve všech podobných zařízeních. Cedule před většinou z nich hlásají: přenosy ze Soči zde.

Nezůstává ale jen u techniky. Restauratéři mají fantazii bohatou. „Chystáme výzdobu, personál bude mít dresy v českých barvách, upravíme otevírací dobu podle toho, jak budou hrát čeští sportovci,“ prozrazuje bývalý hokejista, nyní provozní Jonáš Fiedler.

Velký zájem nepřekvapí ve sportovním baru Lenku Janíkovou. „Navrchu máme další restauraci, když bude lidí hodně, otevřeme ji. Ať klidně přijdou,“ říká s tím, že zpříjemněním budou i různé doprovodné soutěže. „Kdo bude sázet, může vyhrát sud piva,“ dodává Janíková.

Přenosy z hokeje jsou společenskou událostí

Největším tahákem je vždy hokej. Přenosy proto budou v dalším z navštívených podniků, v biliardové klubu, doslova společenskou událostí.

„Domluvili jsme se s olympioniky, které pozveme, a vždycky před zápasem bude na hodinku beseda. Jsem domluven se Suchým, Neveselým, Benákem, Žákem,“ vysvětluje majitel baru Miloš Ostrý.

Jak dodává, důvodem všech těchto příprav je společný prožitek svátku sportu. „Je to nádherné. Báječná atmosféra, lidi fandí. Zážitků je fůra, kdo pamatuje Nagano, tak mi ještě teď naskakuje husí kůže.“

Jihlavské bary, herny, hospody i jejich návštěvníci jsou na olympiádu řádně připraveni.

Petr Palovčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme