Pančochová známky od rozhodčích už neřeší, více ji trápí měkký sníh

Po nedělním závodě v disciplíně slopestyle skončila po pádu a ráně do hlavy v péči lékařů a po diskutabilním verdiktu rozhodčích i těsně bez medaile. Snowboardistka Šárka Pančochová se ale na olympijských hrách v Soči rychle oklepala a je připravená poprat se o medaili ve středečním závodě na U-rampě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárce Pančochové se vrátil její pověstný úsměv

Šárce Pančochové se vrátil její pověstný úsměv | Zdroj: Reuters

Ani neví, jestli vlastně měla lehký otřes mozku, o kterém lékaři mluvili těsně po hrozivě vypadajícím pádu.

Vyšetření včetně magnetické rezonance ale neodhalila žádné závažné zranění, a nerozbitná snowboardistka se tak po středeční jedenácté hodině vrhne do dalšího olympijského soupeření, i když hlava ji stále ještě pobolívá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šárka Pančochová se po ošklivém pádu dala dohromady a chystá se U-rampu

"Psychicky na tom špatně nejsem, spíš než cokoli jiného mě bolí tělo. Doktoři a fyzioterapeuti mi pomáhají, jak to jen jde," říká Pančochová. Své zatuhlé a pomlácené tělo pomáhá rozpohybovat i pomocí jógy, kterou cvičí pravidelně.

Na U-rampě stihla jeden jediný trénink, což na seznámení se s olympijským sportovištěm není mnoho, i když U-rampa, jak i název napovídá, bývá všude přibližně stejná a také tolik nepříjemné pády jako při slopestylu na ní nehrozí.

Snowboardista White třetí zlato v řadě na U-rampě nezískal

Číst článek

"Bylo velké teplo, takže spodek rampy je hodně rozježděný a špatně se na ní pohybuje. Když jsem se koukala na kluky, tak to vypadalo docela dobře, ale teplo prostě je. Rampu solí a cpou do ní chemikálie, aby držela, ale když není zima, tak to vážně nejde. Ve středu navíc bude ještě tepleji."

Pořadatelé kvůli tomu dokonce zvažují změnu programu, který i přes podobné úvahy při úterním mužském závodě nakonec zachovali. Pokud bude platit ten původní i tentokrát, nastoupí Šárka Pančochová ke svým kvalifikačním jízdám v první rozjížďce po jedenácté hodině českého času.

V úterý se na olympijské U-rampě rozdělovaly medaile v závodě mužů, program žen startuje ve středu | Foto: Reuters

Tři nejlepší postoupí přímo do večerního finále, dalších šest bude mít druhou šanci v semifinále, pět závodnic z každé rozjížďky vypadne.

Pančochová by mezi nimi byla nerada, zvlášť když po slopestylu cítí trochu pachuť z hodnocení rozhodčích, které vzbudilo hodně diskusí a o medaili ji připravilo o miniaturní rozdíl jednoho bodu. Pocity křivdy si ale mysl nezapleveluje.

"Je to škoda, ale co nadělám, jede se dál. Může se rozčilovat půlka národa a klidně celý svět, ale na papíru se už nic nezmění," nezoufá si Šárka Pančochová.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny snowboarding | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme