Opravu divadla v Kladně zdržují stavební práce i nová křesla do lóží

Divadlo chtělo provoz v nově opravené budově zahájit už letos v dubnu. Opravy zdržel architektonický nález i stavební práce. Divadlo navíc musí nově vypsat veřejnou zakázku na křesla do lóží. Hotovo tak bude nejdřív za pět měsíců.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce Městského divadla Kladno

Rekonstrukce Městského divadla Kladno | Foto: Alena Rokosová

Ještě nezačaly ani stavební práce. „Stavba jako taková by měla být ukončená 10. března. Já tomu moc nevěřím,“ říká náměstek kladenského primátora Miroslav Bernášek z ODS.

Město proto poslalo na stavbu vlastní dohled. Podle Bernáška se práce zpozdily přes Vánoce, kdy zahraniční dělníci stavební firmy odjeli domů.

Ředitelka divadla a kladenská zastupitelka za ODS Blanka Bendlová chtěla oslavit opravenou budovu uvedením hry Děti Olympu. Nejspíš ji ale bude muset odložit až na zahájení příští sezóny.

Přehrát

00:00 / 00:00

O problémech s opravou kladenského divadla natáčela reportérka Kateřina Havránková

„Inscenaci připravit musíme. Máme nasmlouvané režiséry, herce, také práva, která mají časové omezení,“ vysvětluje Bendlová. Soubor ale bude muset prozatím zkoušet po tělocvičnách či jiných sálech.

Otevření divadla zdržuje i veřejná zakázka na nový nábytek. Do výběrového řízení se nikdo nepřihlásil, takže je třeba vypsat nové.

„Na novou soutěž je třeba minimálně měsíc nebo dva. Tři měsíce pak na výrobu nábytku,“ myslí si primátor Kladna za ODS Dan Jiránek. Hotový bude podle něj nejdřív za pět měsíců.

Podle ředitelky divadla to ale není důvod, proč divadlo neotevřít aspoň pro herce.

„Ke zkoušení v budově nic z těch věcí nepotřebujeme,“ říká Bendlová.

I diváci by podle ní mohli do divadla chodit dříve, než bude hotový nový nábytek. Jde totiž jen o křesla do lóží. „Divadelní sedačky v hledišti jsou součástí stavby,“ dodává ředitelka s tím, že do lóží by provizorně šlo použít jiné židle.

Rekonstrukci, která začala na konci roku 2012 podle návrhů architekta Davida Vávry, zdržel v počátcích ještě nález lidských kostí pod hledištěm, kde před více než sto lety býval hřbitov.

Rekonstrukce Městského divadla Kladno | Foto: Alena Rokosová

Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme