Čeští biatlonisté tentokrát bez medaile, rozhodla první střelba

Po posvícení nastal u českých biatlonistů půst. Po bronzu Jaroslava Soukupa a Ondřeje Moravce vyšli tentokrát ve vytrvalostním závodě naprázdno. Oba dva čeští olympijští medailisté se seřadili těsně za sebe, Soukup skončil sedmnáctý a Moravec osmnáctý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Jaroslav Soukup během olympijského vytrvalostního závodu

Biatlonista Jaroslav Soukup během olympijského vytrvalostního závodu | Zdroj: ČTK

Medailové ambice českého týmu začaly mizet už při první střelbě. Všichni svěřenci trenéra Ondřeje Rybáře na ní dopadli úplně stejně - minuli jeden terč. „V dlouhém závodě to není dobré a nepřidá to ani na psychice. Trestná minuta se v pořadí projeví,“ říká Rybář.

Moravec v předchozích dvou závodech neudělal na šesti položkách ani jednu chybu. Po třiceti přesných zásazích mu nyní nevyšla hned ta první. „Mrzí mě hlavně poslední položka, vyhodil jsem si tam náboj a další nepovedená rána mě stála asi čtyři pozice. To byla velká chyba,“ uvedl Moravec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté skončili ve vytrvalostním závodě bez medaile

Při poslední položce udělal rovnou dvě chyby. Nejdřív netrefil jeden z terčů a pak ztratil koncentraci a vyhodil ještě nevystřelený náboj. I bez toho by ale tentokrát o medaili nebojoval, stejně jako Jaroslav Soukup.

"Neběželo se úplně dobře, sníh byl mokrý a moc to na něm neodjíždělo. Byla to těžká trať a dala mi hodně zabrat. Síly mi ani tak nedošly, ale spíše vůbec nepřišly,“ uvedl po závodě Soukup, který porazil svého kolegu a parťáka o sedm desetin sekundy.

Čeští biatlonisté ve vytrvalostním závodě na medaili nedosáhli

Číst článek

Moravec zase nemá strach, že by kvůli těsné porážce musel na společném pokoji Soukupovi stlát postel. „Toho se nebojím, o tohle tady vůbec nejde,“ říká s úsměvem Moravec. „V téhle konkurenci mohlo dneska vyhrát klidně třicet závodníků, může se stát cokoliv,“ uvedl ke konkurenci.

A právě třicet nejlepších biatlonistů ze Světového poháru a probíhajících olympijských her se postaví na start dalšího závodu, toho s hromadným startem. Český biatlon v něm budou zastupovat oba dva čeští medailisté ze Soči.

„Po dnešku mám pocit, že Francouz Fourcade si tam bude dělat, co chce. Myslím, že ho nikdo neporazí. Šanci na zlato ale bude mít všech třicet závodníků, všichni jsou kvalitní,“ dodal Moravec.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme