Myslela jsem si, že to necinkne, přiznává matka Evy Samkové

Úspěch snowboardistky Evy Samkové, která na olympijských hrách v Soči vybojovala zlatou medaili ve snowboardcrossu, prožívala i její rodina ve Vrchlabí. Maminka Lída mimo jiné přiznala, že má o svou dceru při závodech strach.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Eva Samková oslavuje zisk zlaté medaile

Snowboardistka Eva Samková oslavuje zisk zlaté medaile | Zdroj: ČTK

Slyšela jste svoji dceru Evu ve vysílání Českého rozhlasu poprvé po závodě, nebo už jste s ní mluvila?

My jsme jí záměrně nevolali, protože si myslím, že u sebe ani nemá telefon. Všechno vypíná, což je v pořádku. Takže Evce jsme nevolali, ona se nám potom ozve po Skypu, až bude mít čas. Možná její sestra jí něco psala, protože to mají mezi sebou, a to my neřešíme.

Byla jste nervózní?

Byla. Měla jsem strach, aby mi nespadla a nepolámala se mi. To je pro mě vždycky takové... A protože jsem zdravotní sestra, tak to vidím ještě dramatičtěji, jak říká moje dítě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lída Samková okomentovala úspěch své dcery Evy na olympijských hrách

Cítila jste, že jede opravdu na jistotu, věřila jste jí?

Ne. Já jsem si myslela, že to necinkne. Po rozhovoru s ní, kdy byla na tréninku, kdy padala, říkám – kdepak, té to nesedí, to nebude, bude to taková křeč. Ale doufala jsem, že nespadne a že dojede. Ale o medaili jsem vůbec... Samozřejmě ze začátku si člověk přeje, aby ji měla. Za tu dřinu, co tomu dává a všechno, opravdu se věnuje, snažila se. Tak jsem si říkala, zasloužila by si to. Ale všechny ty závodnice tomu dávají všechno.

Největší problémy jsem měla v semifinále, přiznává po zlaté jízdě Samková

Číst článek

Mluvila o euforii i o únavě. Prožíváte to asi úplně stejně?

Já nevím. My tu máme partičku lidí, horolezce, kteří ji znají odmala. Jsou to naši kamarádi a všichni jí to hodně přejeme, protože ji znají opravdu jako malou holku. Utahaná musí být. Kdo by nebyl, ta trať byla strašně veliká, dlouhá. Myslím si, že toho má dost.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme