Lázním v Třeboni by se letos díky změně úhradové vyhlášky mělo dařit lépe

Situace v jihočeských lázních se prý zlepšuje. Tvrdí to mluvčí lázní v Třeboni, kde se léčí pohybové ústrojí. Loni tady zaznamenali kvůli nové úhradové vyhlášce úbytek pacientů, letos by díky změnám měla být situace lepší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bertiny lázně Třeboň

Bertiny lázně Třeboň | Foto: Lucie Suchánková Hochmanová | Zdroj: Český rozhlas

Do třeboňských lázní přijelo v minulém roce o desítky procent hostů méně. Mluvčí lázní Jitka Bednářová mluví o letošním roce s mírným optimismem.

„Minulý rok na lázně plně dopadla nová úhradová vyhláška, a s propadem pojištěneckých klientů se tak potýkaly všechny české lázně a lázeňství se řešilo globálně. Hodně na tom participovali Sdružení lázeňských míst a Svaz léčebných lázní,“ vysvětluje.

Tyto instituce v současné době vyjednávají s odbory a pojišťovnami na ministerské úrovni změnu úhradové vyhlášky, konkrétně takzvaného indikačního seznamu.

„Ta by měla podle všech indicií být platná ve druhém kvartále letošního roku, ale něco už se změnilo se začátkem roku – stokorunový příspěvek, který do konce roku 2013 platili klienti na komplexní léčebné péči a od ledna už pojištěnci nic neplatí,“ dodává mluvčí.

Léčení v lázních hrazené pojišťovnou by se také mělo prodloužit na čtyři týdny a opakovaný pobyt by lékař mohl napsat dřív než za rok.


Zvětšit mapu

Mária Pfeiferová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme