Spor o dluhy kutnohorské nemocnice skončil smírem, město zaplatí 16 milionů

Dohodou nakonec skončil spor kvůli závazkům po společnosti, která dřív provozovala kutnohorskou nemocnici. Tamní radnici hrozilo, že v případě prohraného soudu bude muset zaplatit desítky milionů korun. Celá kauza se táhla od roku 2010, kdy zadluženou nemocnici převzal od města kraj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

OB kliknina, centrum pro léčbu obezity, polohovací lůžko

OB kliknina, centrum pro léčbu obezity, polohovací lůžko | Foto: Filip Jandourek

Předtím provozovala zdravotnické zařízení městská společnost Nemocnice Kutná Hora. Ta se ale dostala do konkurzu, zbyla po ní jen prázdná schránka a také dluhy kolem 80 milionů korun.

Insolvenční správce určil jako jednoho z viníků město a dlužné peníze, o které se zajímají třeba dodavatelé léků nebo energií, chtěl zpátky.

Soudní rozsudek ale nakonec nepřišel. Kutnohorská radnice včas uzavřela se správcem smír. Město zaplatí 16 milionů a celá kauza tím pro něj skončí.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme