Peníze půjdou na rekonstrukci sportovní haly, rozhodl se sponzor v Jeseníku

Dárce původně věnoval 18 milionů korun na stavbu aquaparku v Jeseníku. Svůj názor se ale rozhodl změnit po tom, co radní projekt aquaparku smetli ze stolu. Raději peníze investuje do záchrany sportovní haly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalový zápas na Podvinném mlýně

Florbalový zápas na Podvinném mlýně | Foto: Stanislav Novotný, Josef Mašek, Archiv SKV Praha

Stav krytého sportoviště řeší město už dlouho. Hala je ve špatném technickém stavu a svými rozměry nevyhovuje mnoha sportům.

Nyní jí svitla naděje. Sponzor, který původně chtěl věnovat 18 milionů na stavbu plánovaného aquaparku, by je rád použil na rekonstrukci sportovní haly.

Ve hře jsou dvě varianty. Buď se opraví stávající, nebo se postaví nová. Radnice si teď nechá vypracovat studii, která má jasně ukázat tu výhodnější variantu.

Některé kluby musí jezdit na tréninky i turnaje mimo region. Sportovci mají jedno přání, aby měla hala standardní rozměry.

„Florbalisté jezdí na mistrovské zápasy do až Litovle nebo do Mikulovic, futsalisté jsou na tom podobně. Týká se to všech ostatních halových sportů, včetně tenistů,“ řekl zastupitel města Ivo Trsťan zvolený za Nezávislé.

Aquapark v Jeseníku nebude

Jeseničtí zastupitelé definitivně pohřbili projekt akvaparku na konci ledna. Městu chybělo 50 miliónů korun na dofinancování stavby. Úvěr ale nedostalo.

Zastupitelé navíc odmítli i podpis směnky, kterým mohla radnice od banky peníze získat. Za přípravu nového aquaparku utratil Jeseník 22 milionů korun.

Andrea Švubová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme