Britský premiér Cameron přivítal smírčí dohodu na Ukrajině, mohla by prý ukončit krveprolití

Smírčí dohoda na Ukrajině je podle britského premiéra Davida Camerona skutečnou šancí zastavit krveprolití. Spojené království stojí stranou přímých jednání, ale situaci bedlivě sleduje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský premiér David Cameron vypovídá před Levesonovou komisí

Britský premiér David Cameron vypovídá před Levesonovou komisí | Zdroj: ČTK

„Dohoda může zastavit sestupnou spirálu směřující k noční můře pro Ukrajinu a její lid,“ stojí v oficiálním prohlášení Downing Street číslo 10. Dokument by podle premiéra Camerona mohl vést k trvalému politickému řešení současné krize.

Šéf britské vlády vyzval prezidenta Janukovyče, jeho administrativu i opozici, aby se zasadili o realizaci dohody podle stanoveného harmonogramu. Zvláštní důraz klade Cameron na obnovení ústavy z roku 2004 a ustavení vlády národní jednoty.

„Scény, jichž jsme byli svědky v ulicích Kyjeva v posledních dnech, jsou otřesné a nemají v Evropě 21. století místo," dodává David Cameron.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme