Šumavský skimaraton vyhráli Němci, pořadatelé skvěle připravili trať

Seriál běžeckých lyžařských závodů Stopa pro život má za sebou díl, který se odehrál jako Šumavský skimaraton Kooperativy. Běželo se z Modravy na Kvildu a ocenění zaslouží závodníci i pořadatelé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šumavský skimaraton Kooperativy.

Šumavský skimaraton Kooperativy. | Foto: Václav Malina

Organizátoři udělali všechno, co bylo v jejich silách. Trať vyspravili, kde se dalo, nahrnuli sníh, nachystali stopu. A tak by jim právem měla patřit zlatá medaile. Nejrychleji v cíli Šumavského skimaratonu bylo duo německých lyžařů.

Vyhrál Thomas Freimuth před svým krajanem Benjaminem Seifertem. Nejlepším Čechem byl třetí Pavel Ondrášek. Mezi ženami zvítězila Zuzana Kocumová.

Spokojený byl i Viktor Novotný z Jeseníku. „Skončil jsem na osmém místě. Jak tu není sníh, tak jsem tři týdny nic nedělal. Výsledek do desítky je super a závodil jsem i v kategorii vojáků, kterou se mi povedlo vyhrát, tak jsem spokojený,“ řekl v cíli závodník

Přehrát

00:00 / 00:00

Šumavský skimaraton sledoval Kamil Jáša

Vděčnost lyžařů neznala mezí. Stopa, v tomto případě stopa pro život, byla totiž vytvořena opravdu v rámci možností naprosto precizně.

„Organizátoři udělali parádní práci, protože v úsecích, kde to ještě včera nebylo naházené, to perfektně zasypali a vyřízli stopu. Na ty podmínky je to super,“ chválil Viktor Novotný.

V podobném duchu hodnotila pětadvacet šumavských kilometrů také Michaela Pušová z Jablonce, ta vystoupala na bronzový stupínek. „Bylo to hodně těžké a dost jarní. Ale organizátoři to zvládli, co se týče sněhu, takže parádní,“ těšilo závodnici.

A protože organizátoři šli opravdu štěstí naproti, nepotvrdil se původní předpoklad deště. Naopak. Krásně svítilo sluníčko, a tak si účastníci mohli pochvalovat i aktuální podmínky. „Stihla jsem se i trošku pokochat v kopci, když jsem nemohla,“ řekla Michaela Pušová.

Viktor Novotný shrnul i za své kolegy, jaké bude mít touto dobou plány přesně za rok. Rád by na Šumavu vyrazil znovu. „Když bude volný víkend a bude to v programu, tak bych určitě přijel,“ slibuje dopředu Viktor Novotný.

Kamil Jáša, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme