Vasův běh vyhrál Nor Dahl, Stanislav Řezáč doběhl na pátém místě

V jubilejním 90. ročníku Vasova běhu se český vytrvalec Stanislav Řezáč umístil na pátém místě. Z vítězství se ve slavném závodu radoval Nor Dahl, před krajanem Kjölstadem a švédským běžcem Brinkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Bauer po triumfu na klasické desítce ve finském Kuusamu

Lukáš Bauer po triumfu na klasické desítce ve finském Kuusamu | Zdroj: ČTK

Na start Vasova běhu se postavilo 15800 běžců z 34 zemí světa. Z českých běžců byl na startu samozřejmě Stanislav Řezáč, který patřil do skupiny favoritů. V elitní skupině nechyběli ani Lukáš Bauer, Marek Pazderský a Tomáš Jakoubek. Jedinou Češkou mezi elitou byla Adéle Boudíková. Celkem se závodu účastnilo přes 300 Čechů.

Nejaktivnější byli po celou dobu závodu reprezentanti Norska, kteří se několikrát pokusili o únik. Nejvydařenější byl nástup Bjerkeho, který si vypracoval náskok přes dvě minuty, ale stejně jako jeho kolega Laugaland do cíle osamocený nedorazil.

Laugaland byl ale přeci jenom vítězství blíže. Vedoucí skupince nastoupil dvanáct kilometrů před cílem a jeho krajané jej dojeli až v samotném závěru, kdy měl do cíle necelý kilometr. Postupně se před něj nakonec dostali vítěz celého závodu Joh Kristian Dahl, Johan Kjölstad i švédský závodník a trojnásobný vítěz Vasova běhu Jörgen Brink. Na Lauhalanda tak zbylo nepopulární čtvrté místo.

Stanislav Řezáč přivedl na pátém místě do cíle početnou skupinu závodníků, Lukáš Bauer skončil při své premiéře na Vasově běhu devětašedesátý se ztrátou necelých čtyř minut. Závod žen vyhrála Norka Laila Kveliová, česká lyžařka Adéla Boudíková skončila na 16. příčce.

Vasův běh, závod v dálkovém lyžování (90 km klasicky):

Muži: 1. Dahl 4:14:33, 2. Kjölstad (oba Nor.) -3, 3. Brink (Švéd.) -5, 4. Laugaland (Nor.) -9, 5. Řezáč (ČR), 6. Nygaard (Nor.) oba -17, ...69. Bauer -4:17, 103. Šlechta -9:05, 111. Ročárek (všichni ČR) -10:59.
Ženy: 1. Kveliová (Nor.) 4:31:57, 2. Johanssonová-Norgrenová (Švéd.) -1:09, 3. Ročevová (Rus.) -1:31, 4. Löfströmová -1:51, 5. Nyströmová (obě Švéd.) -5:25, 6. Bonerová (Švýc.) -8:52, ...16. Boudíková -19:50, 27. Zelenková (obě ČR) -40:11.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme