Poradce britského premiéra zatkli kvůli snímkům týkajícím se zneužívání dětí

Britská policie zadržela Patricka Rocka, poradce premiéra Davida Camerona. Podezírá ho z trestného činu, který souvisí s fotografiemi zneužívání dětí. Rock pracoval v minulosti už pro Margaret Thatcherovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Cameron před svým sídlem v Downing Street 10

David Cameron před svým sídlem v Downing Street 10 | Foto: Sang Tan | Zdroj: ČTK

Policie Rocka zadržela už skoro před měsícem a v případu je mnoho nejasností. Média upozorňují na skutečnost, že Patrick Rock pracoval na přípravě legislativy týkající se filtrů online pornografie pro velké internetové firmy.

Poradce už na svou funkci rezignoval. Policie teď analyzuje data z počítačů, které zabavila jak v Rockově bytě, tak přímo v Downing Street číslo 10.

Dnes 62letý Rock se s premiérem Cameronem potkal v polovině 90. let, kdy oba pracovali coby poradci Michaela Howarda.

Podle Guardianu Rock nikdy nepatřil k nejužšímu kruhu premiérových poradců. Jeho zatčení je ale prý šokem jak pro Camerona, tak pro vládní konzervativce.

Jiří Hošek, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme