Formule 1 chystá závod v Ázerbájdžánu, jet se může už za dva roky

Do kalendáře mistrovství světa formule 1 zřejmě přibude v příštích letech Velká cena Ázerbájdžánu. V Baku, hlavním městě kavkazské republiky, by se mohlo poprvé závodit už v roce 2015, pravděpodobnější je ale až následující sezona.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká cena vozů formule 1 v Bahrajnu

Velká cena vozů formule 1 v Bahrajnu | Zdroj: Reuters

„Míříme do Ázerbájdžánu. Tamní organizátoři mluví o tom, že by se jelo poprvé v roce 2015, ale to je asi příliš brzy, asi by to bylo možné až v závěru sezony. Takže je pravděpodobnější, že to bude v roce 2016," řekl šéf F1 Bernie Ecclestone deníku Daily Mail.

Dohodu mezi organizátory a šéfem formule údajně zařídil Flavio Briatore, ředitel týmu Renault a blízký Ecclestonův přítel.

V nejsledovanějším formulovém závodě přibývá v posledních letech nových destinací. V říjnu seriál poprvé zavítá do Ruska. Jeho velká cena proběhne v Soči, kde byl vedle zázemí pro olympijské hry vybudován nový závodní okruh.

V nadcházející sezoně se původně mělo jet 22 velkých cen. To ale odmítly tovární týmy a pojede se, stejně jako v uplynulém ročníku, 19 závodů. Z původního plány vypadly nové velké ceny v Mexiku a New Jersey, nepojede se ani korejská Grand Prix.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme