V nominaci stolních tenistů na MS družstev nechybí největší opory

Čerství mistři republiky ve stolním tenisu Tomáš Konečný a Iveta Vacenovská nechybějí v nominaci na mistrovství světa družstev, které se uskuteční na přelomu dubna a května v Tokiu. Muži odletí do Japonska čtyři, žen bude o jednu reprezentantku více.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stolní tenistka Iveta Vacenovská

Stolní tenistka Iveta Vacenovská | Zdroj: ČTK

Jediným zástupcem v mužském týmu, který hraje v domácí extralize, je Pavel Širuček. Toho v českém kvartetu pro šampionát družstev doplní kromě Konečného také Dmitrij Prokopcov a Lubomír Jančařík. Letenku do Tokia má v ženském týmu jistou kromě Vacenovské také Renata Štrbíková, Hana Matelová, Dana Čechová a Kateřina Pěnkavová.

V Tokiu povedou oba české týmy noví trenéři. V roli kouče stolních tenistů se poprvé představí Josef Plachý, k ženám se po 15 letech vrátil Pavel Krpec. Oba v předchozích letech působili jako asistenti trenérů Tomáše Demka a Miroslava Cecavy, kteří u reprezentace skončili v závěru loňského roku.

Oba české výběry budou hrát v elitní divizi a mají šanci bojovat o cenné kovy. Na předchozím světovém šampionátu v roce 2012 v Dortmundu ale měly k medailím daleko. Muži skončili třiadvacátí, ženy byly osmnácté.

Nominace ČR:

Muži: Prokopcov (Hennebont/Fr.), Širuček (Ostrov Havlíčkův Brod), Jančařík (Grenzau/Něm.), Konečný (Polonia Bytom/Pol.). Trenér: Plachý.
Ženy: Vacenovská (Linec/Rak.), Štrbíková (Tarnobrzeg/Pol.), Matelová, Čechová (obě Bingen/Münster-Sarmsheim/Něm.), Pěnkavová (Hodonín). Trenér: Krpec

Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme