Komunitní centrum v Havířově-Šumbarku se přestěhuje, zchátrálá budova půjde k zemi

Komunitní centrum Armády spásy v havířovském Šumbarku čeká stěhování. Budova, ve které působí, je dnes v dezolátním stavu a radnice chystá její bourání. Oprava by totiž vyšla na 18 milionů korun a to podle města není výhodná investice. Všichni nájemníci tak budou muset změnit adresu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

10.10.2007 - sutiny

10.10.2007 - sutiny | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Pro klienty Armády spásy je to nepříjemná zpráva. „Vždyť já sem chodím pro obědy,“ diví se 84letý Štefan. Do šumbarského komunitního centra to má kousek a bojí se, aby pro jídlo nemusel někam daleko.

Hlavně pro nové klienty Armády spásy je chystané stěhování překvapením.

„A proč? Z jakého důvodu? Když jsem sem šel, sháněl jsem centrum po celém Havířově, dozvěděl jsem se o něm náhodně. Je tady čisto, nikdo nás neruší. Jezdím rád na kole, tak sem zajedu a mám výlet,“ říká například pětasedmdesátiletý František.

Přehrát

00:00 / 00:00

O budoucím stěhování komunitního centra v Havířově-Šumbarku informoval reportér Stanislav Janalík

Kdy a kam se komunitní centrum přestěhuje, zatím nikdo netuší. Armáda spásy chce ale dál pomáhat lidem z problémového Šumbarku. Kvůli rostoucímu počtu klientů by dnes navíc využila i víc místa.

„Pro nás by bylo nejlepší mít o něco větší prostor, bezbariérový přístup pro seniory, teď tady máme schody. A do budoucna se chceme zaměřit ještě na další cílové skupiny,“ potvrzuje vedoucí havířovského komunitního centra Ardi van Hattem.

Teď mají zástupci Armády spásy před sebou jednání s radnicí. Havířov navíc zatím s bouráním nespěchá.

„K demolici jako takové dojde až v okamžiku, kdy poslední z uživatelů domu najde své příští působiště, a dům bude kompletně prázdný,“ vysvětluje ředitel městské realitní agentury Pavel Merta. Na místě domu by v budoucnu mělo vyrůst místo k odpočinku s lavičkami.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme