Koncert v Rudolfinu připomene výročí největší hromadné vraždy českých Židů

Před 70 lety spáchali nacisté největší hromadnou vraždu československých občanů v historii. Cyklonem B zabili téměř 4000 Židů. Výročí připomene koncert v pražském Rudolfinu. Vystoupí na něm také Dismanův rozhlasový dětský soubor se zkrácenou verzí opery Brundibár, která vznikla v terezínském ghettu. V přímém přenosu koncert odvysílá Český rozhlas Dvojka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brundibár

Brundibár | Foto: Václav Flegl

„Uvedeme kousíček Brundibára – je to dětská opera, která se hrála židovskými dětmi v Terezíně. Jsme tím velmi poctěni, že v Rudolfinu budou moci naše děti zazpívat kousek, který v sobě nese naději,“ říká vedoucí Dismanova rozhlasového dětského souboru Zdena Fléglová.

„Bude nás doprovázet Symfonický orchestr Českého rozhlasu, dirigovat bude Libor Pešek. Orchestr nebude samozřejmě kompletní, bude to tzv. terezínská verze – tedy s nástroji, které byly k dispozici v Terezíně,“ vysvětluje Fleglová.

Přímý přenos koncertu bude vysílat v sobotu 8. března od 20 hodin Český rozhlas Dvojka. Stanice Vltava pak nabídne přenos dalšího vzpomínkového koncertu, tentokrát ze Španělské synagogy.

Zuzana Vlčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme