Návrhářku Moniku Drápalovou vítězství v Czech Grand Design překvapilo

Ceny Czech Grand Design ovládla móda. Návrhářka Monika Drápalová se stala nejen Módním designérem roku, ale i absolutním vítězem hlasování Akademie designu. I přes své úspěchy řešila klasický problém - neměla co na sebe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Monika Drápalová získala prestižní titul Grand Designer za rok 2013

Monika Drápalová získala prestižní titul Grand Designer za rok 2013 | Zdroj: ČTK

„Vůbec nevím, co s tím,“ byla první reakce Moniky Drápalové na to, že vyhrála nejen titul Módní návrhář roku, ale stala se i absolutním vítězem cen Czech Grand Design.

Její překvapení bylo o to větší, že vůbec poprvé tuto trofej získal módní návrhář. Odborníci ocenili její loňské umělecké i sportovní kolekce.

„Nikdy se ještě nestalo, že by oděv vyhrál hlavní kategorii. Design má víc příznivců, víc lidí to sleduje, víc lidí tomu rozumí. Takže jsem s tím nepočítala,“ svěřila se.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vítězkou Czech Grand Design mluvila redaktorka Zuzana Vlčková

Cenu v podobě skleněné plastiky vytvořila loňská vítězka Lucie Koldová. Ztvárnila kapku štěstí. Bez ní by totiž na vítězství nestačil ani talent a píle.

Monika Drápalová, ověnčená cenami, si ale myslí, že za jejím úspěchem je i něco jiného. „Nejlépe funguje ukázat sám sebe a to dát do té tvorby,“ popsala Drápalová.

Ale i módní návrhářka má problém obléknout se na slavnostní večer. Nakonec zvolila poloprůhledné dlouhé šaty.

„Jsou to šaty od kolegyně Kateřiny Geislerové, které jsem zavolala v pátek večer a moc ji prosila, protože je známá tím, že má hodně večerních dlouhých šatů,“ smála se.

A také do síně slávy českého designu vstoupila módní návrhářka. Zdeňka Bauerová začínala jako švadlena v legendárním salónu Hany Podolské, její jméno se stalo a víc než padesát let zůstalo synonymem vysoké krejčoviny.

„Krejčovských kvalit, které mi byly dopřány, jsem si velice vážila, moc jsem to milovala,“ řekla ve své děkovné řeči.

Do cen Czech Grand Design může ještě zasáhnout laická veřejnost. Pro svého favorita může hlasovat až do 18. března.

Zuzana Vlčková, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme