Lafata se může stát nejlepším střelcem ligy, v neděli Siegla nepřekonal

Davidu Lafatovi schází už pouze jeden gól, aby dotáhl historicky nejlepšího střelce Gambrinus ligy Horsta Siegla. V neděli se proti Plzni, možná i kvůli zdravotním komplikacím, neprosadil, svůj vzor z mládí ale chce překonat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata před plzeňským brankářem Petrem Bolkem

David Lafata před plzeňským brankářem Petrem Bolkem | Zdroj: ČTK

„Hlavně, že jsme vyhráli. Jsem za to hrozně rád a myslím, že i všichni ostatní,“ říkal David Lafata, který se na stadionu na Letné zdržel déle než ostatní hráči Sparty.

Radost měl i Horst Siegl. Někdejší útočník Sparty svým následovníkům fandí a drží palce také muži, který ho může překonat v historických statistikách.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Davidem Lafatou i Horstem Sieglem mluvil Jaroslav Plašil

„David delší dobu prokazuje svůj čich na góly a tím, že přestoupil do Sparty, to pro něj bylo ideální, protože ve Spartě jsou lepší hráči na spolupráci. A on to splňuje po všech stránkách,“ chválí Lafatu sparťanská legenda.

David Lafata se tentokrát netrefil. Svou střelou z přímého kopu rozvlnil bočí síť, takže má v historických tabulkách na kontě stále 132 gólů, o jeden méně než Horst Siegl.

Bývalý kanonýr Sparty, Příbrami a Mostu už žádné další nepřidá, ale je v klidu. Současnému reprezentantovi úspěch přeje a sám si počítá také branky z federální soutěže.

Nejlepší střelci v historii Gambrinus Ligy
1. Horst Siegl - 133 branek
2. David Lafata - 132 branek
3. Libor Došek - 99 branek
4. Stanislav Vlček - 94 branek
5. Luděk Zelenka - 92 branek
zdroj: www.gambrinusliga.cz

„On ten rekord ohrožuje, ale já mám asi 50 gólů z československé ligy. Bude to mít těžké, ale myslím, že to je dobrá porce gólů a on má na to se ke mně přiblížit,“ odhaduje Siegl.

Před lety to bylo naopak a Lafata fandil jemu. „Když jsem byl malý, měl jsem kazetu ‚Poslední federální mistr‘ a tam jsem viděl, jak to dává. Pan Musil, který mě trénoval, říkal: ‚Koukej se, kde stojí střední útočník. Koukej se na Siegla, tak chci, abys to hrál‘,“ vzpomíná David Lafata.

I díky tomuto dárku od rodičů útočí na historický rekord Horsta Siegla. První šanci sice ještě nevyužil, ale jen v této sezoně jich bude mít ještě jedenáct.

Plzeň dohrávala na Spartě v devíti. Ovlivnilo to zápas, ví trenér Uhrin

Číst článek

Navíc může střílet v relativním klidu, Sparta má totiž díky nedělní výhře na druhou Plzeň již osmibodový náskok.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme