Ve vojenském újezdu Hradiště hořelo po střelbě 300 hektarů porostu

Ve vojenském újezdu Hradiště na Karlovarsku v noci hasiči likvidovali rozsáhlý požár. Oheň vznikl po cvičných střelbách a zasáhl asi 300 hektarů území. Samotní vojáci na hašení nestačili a museli povolat profesionální záchranáře z Karlových Varů. Obydlí okolo újezdu požár nijak neohrozil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojenské cvičení ve výcvikovém prostoru Hradiště

Vojenské cvičení ve výcvikovém prostoru Hradiště | Foto: Zdeněk Trnka

„Oheň vznikl uvnitř výcvikového vojenského prostoru, v dopadové ploše střelnice. Následkem dopadu do cílové plochy se vznítil křovinatý porost. Je to daleko od lidských obydlí,“ upřesnila Jana Růžičková z generálního štábu Armády České republiky, jak požár vznikl.

Příslušníci 4. brigády rychlého nasazení v místě nacvičovali kromě jiného střelbu z obrněných vozidel pandur. Ohnivé plameny se na dopadové ploše rychle rozšířily hlavně kvůli extrémnímu suchu.

Požár v neobydleném centru cvičiště likvidovalo kromě vojáků i devět civilních jednotek hasičů. Přiletěl také vrtulník ministerstva vnitra s vakem na vodu. Podle dostupných informací ale do přímého hašení nakonec nasazený nebyl.

Jakub Šídlo, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme