Slzy vystřídal úsměv. Aspoň bude čas na školu, říká zraněná Samková

Eva Samková obvykle nebrečí ani při bolestivém zranění, ale při úterním tréninku před závodem Světového poháru ve Švýcarsku jí slzy tekly. Kvůli zlomenině kotníku pro ni sezóna skončila. Teď už se zase směje, čeká ji rekonvalescence. Volný čas věnuje hlavně studiu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se svým typickým knírkem, který si maluje fixem pro štěstí

Eva Samková se svým typickým knírkem, který si maluje fixem pro štěstí | Zdroj: ČTK

„Jsem naštvaná, náladu zkaženou mám,“ říká, přestože teď už se zase směje. Z nemocnice je zpět v chatce pod švýcarským Veysonnaz, kde trénovala na závod Světového poháru, když při tréninku špatně dopadla a zlomila si kotník.

„Tu nejhorší část dne jsme s ní nebyli. Letěla dolů do Sionu, byla pod morfiem, takže to přestalo bolet a asi jí bylo trošku lépe. Pak nám v nemocnici začala omdlévat, ale teď je na tom zase dobře,“ líčí trenér Marek Jelínek události uplynulých hodin.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Evou Samkovou natáčel po návratu z nemocnice redaktor Jan Kaliba

V tuhle chvíli se mění postupně v řidiče, psychologa a vůbec praktického pomocníka. Zraněnou olympijskou vítězku po několika hodinách v nemocnici přivezl do chatky českého týmu, spolu s jeho dalšími členy se snaží usnadnit pacientce pohyb s berlemi a zafixovanou nohou a také uvolnit atmosféru.

Daří se to – od šoku a slz po ošklivém pádu při tréninku už Eva Samková ušla kus cesty a s tím, jak mrzutě končí její zlatá sezóna, je smířená.

„Budu muset 14 dní ležet, aspoň budu mít čas na školu. Zranění mi většinou pomůžou v tom, že se ve škole zlepším,“ říká.

Na studium se může Eva Samková vrhnout už dnes, kdy se přesune domů a s léčbou kotníku bude pokračovat v českém prostředí.

Jan Kaliba, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme