Kraj zamítl odvolání proti stavbě distribučních hal Amazonu u Dobrovíze

Středočeský kraj zamítl odvolání proti výstavbě skladů pro internetový obchod Amazon. Odvolání podala obec Dobrovíz, kde má distribuční centrum stát, a místní občanské sdružení Občané pro Dobrovíz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký internetový obchod Amazon plánuje v Dobrovízi u Prahy postavit nové distribuční centrum. Na snímku ze 14. listopadu je objekt, který je již v provozu a těsně sousedí s bytovou výstavbou v obci

Americký internetový obchod Amazon plánuje v Dobrovízi u Prahy postavit nové distribuční centrum. Na snímku ze 14. listopadu je objekt, který je již v provozu a těsně sousedí s bytovou výstavbou v obci | Zdroj: ČTK

„Krajský úřad potvrdil, že společnost Amazon může na katastrálních pozemcích obce Dobrovíz stavět distribuční haly,“ řekla Českému rozhlasu mluvčí kraje Nikol Mertinová.

Rozhodnutí úřadu lze ještě napadnout žalobou u krajského soudu nebo podat podnět na přezkum na ministerstvo pro místní rozvoj.

Odvolání proti rozhodnutí stavebního úřadu Hostivice podala obec Dobrovíz a občanské sdružení Občané pro Dobrovíz loni v prosinci.

Místní zastupitelé ale v únoru těsně schválili memorandum o spolupráci a smlouvu s developerem, který chce distribuční centrum pro Amazon vybudovat.

Vedená Dobrovíze dál trvá na tom, že kolem obce vznikne obchvat a že firma Panattoni Europe, která stavbu zajišťuje, provede i další dopravní opatření. Developer již sice na tyto podmínky přistoupil, zatím se ale k jejich plnění nezavázal podpisem smlouvy. Obec tak na další jednání čeká.

Amazon | Foto: Český rozhlas

ČTK, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme