Železný údajně končí v čele TV Barrandov. V tuto chvíli ne, říká mluvčí

Vladimír Železný údajně končí v čele televize Barrandov. Informoval o tom server Digizone, podle nějž Železného po pěti měsících ve funkci odvolal majitel televize Jaromír Soukup. Tuto informaci potvrzují i další servery, odvolávají se však pouze na neoficiální zdroje. Mluvčí televize vzkázala, že „v tuto chvíli“ k žádným změnám nedochází.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Železný po necelých pěti měsících skončil ve vedení TV Barrandov (foto z 18. 2. 2014)

Vladimír Železný po necelých pěti měsících skončil ve vedení TV Barrandov (foto z 18. 2. 2014) | Zdroj: ČTK

Server napsal, že odchází ředitel Železný i programová ředitelka Markéta Zahradníková. Do čela televize by pak měla nastoupit Marcela Hrdá, šéfka a místopředsedkyně představenstva Soukupova vydavatelství Empresa Media, pod kterou televize spadá.

Portál tvrdí, že původní informace o odchodu Železného pochází od dvou zdrojů z TV Barrandov a z blízkosti televize.

Přehrát

00:00 / 00:00

O údajném odchodu Vladimíra Železného z čela TV Barrandov mluvil šéfredaktor serveru Digizone.cz Jan Potůček

„Zkusili jsme ji ověřit z pěti dalších oficiálních zdrojů u Televize Barrandov a jejího provozovatele. Žádný z nich nám vlastně neodpověděl, snažili se vykrucovat, takže po zvážení, když jsme tu informaci měli už nějaké dvě, tři hodiny, jsme se ji rozhodli vydat,“ uvedl v rozhovoru pro Český rozhlas šéfredaktor Digizone.cz Jan Potůček.

I když Potůček trvá na tom, že původní informace z dnešního rána byla jasná a správná, večer připustil, že se leccos mohlo změnit.

„Pakliže pan Soukup jako majitel TV Barrandov změnil názor a třeba Vladimíra Železného nechal ve funkci, tak to je jiná věc,“ poznamenal.

I další servery informaci o Železného odchodu potvrzují, i když i ony se odvolávají na neoficiální zdroje zevnitř televize. Vyjádření mluvčí TV Barrandov Petry Hrušové pak berou spíše jako mlžení.

Hrušová změnu popřela, i když ne příliš přesvědčivým způsobem. „Vzhledem k tomu, že Televize Barrandov nevydává tiskovou zprávu, k žádným událostem v Televizi Barrandov v tuto chvíli nedochází,“ uvedla Hrušová.

TV Barrandov vysílá od 11. ledna 2009. Železný do čela TV Barrandov nastoupil loni v listopadu, kdy oznámil cíl zvýšit divácký podíl stanice nad deset procent.

Televize pod vedením Železného v březnu spustila řadu programových změn, které měly pomoci ke splnění první mety, tedy stabilizace podílu stanice nad pěti procenty. Barrandov například upravil hlavní vysílací čas, který opustilo pásmo pro děti Animáček, naopak byly prodlouženy hlavní zprávy, na něž nově navazuje turecký seriál Velkolepé století.

ČTK, Veronika Sedláčková, Petra Hosenseidlová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme