Několik měsíců nebudou vlaky zastavovat na hlavním nádraží v Ústí nad Orlicí

O půlnoci ze soboty na neděli začne výluka na hlavním železničním koridoru mezi Prahou a Moravou. Dálkové ani regionální vlaky nebudou zastavovat na nádraží v Ústí nad Orlicí, jeho roli převezme zastávka Ústí nad Orlicí - město.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Orlicí - nádraží

Ústí nad Orlicí - nádraží | Foto: Martin Karlík

Omezení bude platit až do konce srpna. Důvodem jsou podle ředitele pardubického Centra osobní dopravy Českých drah Tomáše Netolického rozsáhlé stavební práce při modernizaci železničního uzlu.

„Bude probíhat úplná demontáž stávajícího kolejiště, pokládka nového kolejiště v nových polohách, budování nových nástupišť a podchodů. Není možné, aby se v prostoru pohybovali cestující, takže stanice bude celá pro veřejnost uzavřena.“

Na několik měsíců tak nádraží v Ústí nad Orlicí nahradí zastávka Ústí nad Orlicí - město, a to se všemi službami.

„České dráhy na tuto zastávku přesouvají i související služby, tedy odbavení zákazníků jak ve vnitrostátní, tak v mezinárodní dopravě. Cestující tam budou mít k dispozici i potřebné zázemí při čekání na vlaky,“ dodal Tomáš Netolický.

Tereza Brázdová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme