Pro většinu republiky platí varování před silným větrem. Až do večera

Do dnešního večera do 20 hodin pro většinu republiky platí varování před silným větrem. Výstraha neplatí pro Moravskoslezský a Olomoucký kraj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kokořínsko se zbaví všech následků srpnové vichřice do jara příštího roku

Kokořínsko se zbaví všech následků srpnové vichřice do jara příštího roku | Foto: Jana Huzilová

Vítr může mít v nárazech rychlost až 90 km za hodinu, na hřebenech hor až 108 km za hodinu. Výrazněji slábnout bude až v pondělí.

Vítr narušil dopravu na mohla místech, silnice blokovaly popadané větve a stromy, přerušený byl provoz i na železnici, celkem na čtyřech tratích.

Poškozené jsou střechy na Chomutovsku, na Ústecku spadl na aut bilboard. Hasiči mají víc výjezdů než obvykle. Nejvíc fouká na hřebenech hor, na Sněžce naměřili rychlost přes 130 kilometrů za hodinu.

Kvůli silnému větru na Vysočině hasiči celou noc odstraňovali spadlé stromy ze silnic. Největší problémy byly mezi Telčí a Zvolenovicemi.

Stromy přes silnici ale blokovaly provoz také u Jaroměřic a u Valče na Třebíčsku.

Teď už jsou všechny silnice v kraji Vysočina s opatrností průjezdné.

Ondřej Malý, Český rozhlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme