Velká Británie pozastavila vojenskou spolupráci s Ruskem

Velká Británie pozastavila udělování licencí na přímý vývoz zbraní a zbrojních součástek do Ruska. Omezení se týká zbraní, které by Moskva mohla použít proti Ukrajině. Spojené království v reakci na poslední postup Ruska v ukrajinské krizi uvažuje i o dalších sankcích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr zahraničí Velké Británie William Hague

Ministr zahraničí Velké Británie William Hague | Zdroj: Reuters

Látek na vojenské uniformy, součástek pro obrněná vozidla, vysílaček ani chladících systémů pro helikoptéry se Rusko prozatím nedočká. Ministr zahraničí William Hague v Dolní sněmovně slíbil, že britská vláda bude i na mezinárodní scéně žádat co nejtvrdší postup vůči Rusku.

„Žádný podvod, zvrácený demokratický proces nebo pokřivené historické reference nevykompenzují skutečnost, že došlo ke vpádu na území suverénního státu a uchvácení části jeho území. Tady se nerespektovaly ani zákony této země ani mezinárodní právo," dodal Hague.

Někdejší ministr obrany Gerald Howarth vyzval NATO, aby zahájilo sérii námořních cvičení v Černém moři, aby si Rusko uvědomilo, že nemůže čekat, že ovládne i další částí Ukrajiny.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme