Štáb ČT zadrželi ruští ozbrojenci na Krymu. Zničili jim paměťovou kartu v kameře

Štáb České televize zadrželi na několik desítek minut ruští ozbrojenci na Krymu. Podle zpravodaje Miroslava Karase jim zničili paměťovou kartu a mířili na ně samopalem. Český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek incident odsoudil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zpravodaje České televize Miroslava Karase na Krymu zadrželi ruští ozbrojenci

Zpravodaje České televize Miroslava Karase na Krymu zadrželi ruští ozbrojenci | Foto: zdroj: ČT24

Štáb České televize jel natáčet odchod ukrajinských vojáků ze štábu námořní flotily v obci Novoozerne na západě Krymu, který včera obsadila ruská armáda.

„Už po několika záběrech se objevili dva ozbrojenci, dosti brutálním způsobem se chtěli zmocnit kamery,“ popsal Miroslav Karas.

Přehrát

00:00 / 00:00

O svém zadržení ruskými ozbrojenci mluvil zpravodaj České televize Miroslav Karas. Situaci komentovala také válečná novinářka Petra Procházková

Paměťovou kartu, kterou vytáhli z kamery, podle Karase ozbrojenci zničili. Na novináře navíc mířili samopalem.

Proti tomu se štáb podle Karase ohradil. „Oznámili nám, že jsme v Rusku. Se slovy, že nebudu nikomu nic nařizovat, co má dělat,“ dodal zpravodaj.

Podle Karase muži bez vojenského označení nejdřív nechtěli mluvit, posléze ale jeden přiznal, že je důstojníkem ruské armády.

Do podobné situace se dostává stále více novinářů, kteří nejsou z Ruska. Zpočátku ruské invaze na Krym nejdříve před kamerami uhýbali a nechtěli se vyjadřovat, teď zasahují podle Karase mnohdy zbytečně brutálním způsobem.


Zvětšit mapu

Vladimír Kroc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme