Hokejisté Lva Praha prohráli s Doněckem nejdelší zápas v historii KHL

Čtvrtfinálová série KHL mezi Lvem Praha a ukrajinským Donbassem Doněck je po dvou zápasech vyrovnaná. Ve druhém zápase ukrajinský tým v Praze vyhrál 4:3 ve čtvrtém prodloužení. Utkání se hrálo rekordních 126 minut a 24 sekund.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Donbassu Doněck se radují z vyrovnání na ledě Lva Praha

Hokejisté Donbassu Doněck se radují z vyrovnání na ledě Lva Praha | Zdroj: ČTK

Do druhého zápasu čtvrtfinále lépe vstoupili hokejisté Donbassu Doněck. Již v páté minutě se okolo brány obtočil Jevgenij Dadonov a otevřel skóre utkání.

Hráčům Lva se ale skvěle povedl závěr první třetiny a dvěma akcemi, které v 18. a 20. minutě zakončil český útočník Jakub Vrána, otočili vývoj skóre a po první třetině vedli 2:1.

Ukrajinskému týmu se po čtyřiatřiceti minutách hry podařilo vyrovnat díky ráně Jevgenije Běluchina, o 21 sekund později ale Lukáš Cingel poslal pražský tým znovu do vedení.

Ve třetí třetině opět Donbass vyrovnal. Šest minut před koncem základní hrací doby propálil brankáře pražského týmu Vehanena Maxim Jakucenja a vyrovnal. Do konce třetí třetiny už žádný gól nepadl a šlo se do prodloužení.

V zápasech play-off KHL nejsou samostatné nájezdy a hraje se až do rozhodujícího gólu, ten v holešovické hale padl až ve 127. minutě, kdy se prosadil hostující Andrej Koněv.

Série se nyní stěhuje do Bratislavy, kde bude hrát Doněck své dva domácí zápasy, které se z bezpečnostních důvodů neodehrají na Ukrajině. 3. a 4. zápas jsou na programu v neděli a v pondělí.

Stejná hala bude kvůli kolizi termínů Lva a Pražské Sparty hostit i pátý zápas. Jako domácí ale bude veden pražský tým.

Čtvrtfinále play-off KHL:

Lev Praha - Donbass Doněck 3:4 v prodl. (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0, 0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Vrána (Oystrick, Mäenpää), 20. Vrána (Mäenpää), 35. Cingel (Matai) - 5. Dadonov (Fedotěnko, Jakucenja), 35. Běluchin (Bartulis), 55. Jakucenja (Dadonov, Běluchin), 127. Koněv (Jakucenja). Rozhodčí: Anisimov, Gofman - Medveděv, Birin. Vyloučení: 7:5, navíc Fedotěnko (Doněck) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 5684. Stav série: 1:1.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme