Fotbalový stadion na ostravských Bazalech se změnil ve válečné bojiště

Vrcholový fotbal a násilí patří v našich končinách stále k sobě. Znovu o tom přesvědčil sobotní ligový zápas ostravského Baníku se Spartou (1:1). O přestávce se hlediště změnilo v bojiště a svůj podíl na tom měla i zasahující policie.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku odpovídaly na dělobuchy policistů vytrháváním sedaček

Fanoušci Baníku odpovídaly na dělobuchy policistů vytrháváním sedaček | Zdroj: ČTK

Ta totiž chtěla dělobuchy odehnat chuligány parazitující na barvách Baníku od sparťanského sektoru a ukončit vzájemné útoky na vzdálenost asi padesáti metrů.

Jenže policisté detonacemi hnali rabiáty na tribunu mezi běžné diváky. Těm tak u nohou bouchala policejní pyrotechnika a nad hlavou létaly těžké kusy plastu coby odpověď.

Přehrát

00:00 / 00:00

Řádění chuligánů na ostravských Bazalech sledoval reportér Jan Kaliba

„Byly tam malé děti. Jak chtějí dostat lidi na fotbal?“ rozčiloval se po utkání bývalý reprezentant a někdejší hráč Baníku Milan Baroš, který v kritický okamžik pobýval právě na postižené tribuně, stejně jako divák Pavel.

„Pomocí dělobuchů chtěli Baníkovce nahnat zpátky, oni ale začali vytrhávat sedačky. Byl tam strašný chaos, nebylo to moc příjemné,“ nechal se slyšet divák, který se na ligový fotbal vypravil po osmi letech.

Většina diváků včetně spořádané části domácího kotle násilníky vypískala a přála si pokračování zápasu, což ukazuje, že fotbal a násilí se sice odehrávají ve stejném prostoru, ale jsou to dva různé světy. Násilníky nezajímá fotbal a fanoušci zase nejsou zvědaví na násilí. Tím méně fotbalisti, kteří se o něm ani pořádně nedověděli.

Sparta veze z Ostravy bod, Slovácko si proti Brnu zastřílelo

Číst článek

„ O přestávce nám jenom řekli, že se tam něco děje, tak jsme museli počkat. Druhý poločas už byl v pohodě,“ nebál se sparťan Tomáš Vaclík stoupnout si po změně stran do branky, za kterou se předtím dělo to nejhorší, než se i kvůli způsobu policejního řešení přesunulo násilí na tribunu se spořádanými diváky.

„Je dobře, že chodí na fotbal i rodiny s dětmi, ale když vidí takovéhle situace, tak si to příště možná rozmyslí. Je škoda, že nám to tenhle sektor kazí,“ mrzí záložníka Baníku Vojtěcha Štěpána.

Ten ale se svými spoluhráči šel po utkání děkovat všem fanouškům bez rozdílu, i když někteří Baník mohli výtržnostmi připravit o bod za remízu důležitý v boji o záchranu.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme