Ruská anexe Krymu může sblížit ekonomiky EU a USA, míní diplomaté

Ruské připojení ukrajinského Krymu může podle diplomatů urychlit ekonomické sblížení mezi Evropany a Američany. Před dnešním summitem na nejvyšší úrovni mezi Evropskou unií a Spojenými státy se na tom shodují diplomaté z obou stran.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Obama po vyhlášení sankcí pohrozil Rusku dalšími opatřeními

Americký prezident Obama po vyhlášení sankcí pohrozil Rusku dalšími opatřeními | Zdroj: Reuters

Unie teď s Američany vyjednává o vzniku zóny volného obchodu. Akce Moskvy proti Ukrajině prý může tato jednání výrazně usnadnit.

Americký prezident Barack Obama před příjezdem do Bruselu připomněl, že unie i Spojené státy jsou připravené uvalit na Rusko tvrdé sankce, pokud pošle své jednotky na další místa na Ukrajině.

Krize podle diplomatů ukazuje nutnost co nejrychlejší dohody na euro-americké zóně volného obchodu.

Ta by měla unii i Spojeným státům ročně přinést asi 100 miliard dolarů. Ruská akce by prý mohla pomoci překonat některé rozdíly mezi vyjednavači.

Belgická policie našla během Obamovy návštěvy podezřelý balíček, byl neškodný

Číst článek

Včera Barack Obama v projevu před účastníky summitu o jaderné bezpečnosti v Haagu prohlásil, že zábor ukrajinského poloostrova nemůže ospravedlnit žádné pochybné referendum.

Potvrdil také, že Západ může uvalit sankce na celé sektory ruské ekonomiky, i když by to pro něj bylo bolestivé.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme