Možné zrušení vlaků mezi Jeseníkem a Krnovem pobouřilo drážní zaměstnance i obyvatele

Hrozba zrušení vlaků mezi Jeseníkem a Krnovem vyvolala velkou nejistotu u drážních zaměstnanců. Řada z nich se bojí o práci. Záměr neobjednat od poloviny června čtyři páry denních spojů avizoval Moravskoslezský kraj. Vlaky jsou podle jeho vedení obsazené jen minimálně a jsou velmi ztrátové, také kvůli poplatkům za průjezd Polskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V neděli 15. prosince se změní jízdní řády na železnici (ilustrační foto)

V neděli 15. prosince se změní jízdní řády na železnici (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Zpráva o možném zrušení vlakových spojů mezi Jeseníkem a Krnovem šokovala i výpravčího ze stanice Mikulovice. U dráhy je už 30 let a ztráta zaměstnání by byla pro jeho rodinu velkou ránou.

„Holka studuje a nestojí to měsíčně jeden nebo dva tisíce. Finančně bychom na tom tedy byli dost špatně,“ přiznává.

O práci se bojí i jeho kolegové. Dohromady jich ve stanici pracuje přes deset.

Kromě toho se do boje za záchranu vlaků mezi Jeseníkem a Krnovem pustili i místní lidé. Podle většiny z nich by to přispělo k další izolaci regionu, sepisují proto petici.

Vlakem jezdí do Ostravy už devět let i studentka Kamila Kociánová. Podle ní by bylo zrušení vlaků velkou ztrátou. „Už dnes mám problém do Ostravy docestovat, protože spojů je poměrně málo. Často čekám i dvě hodiny a víc na další spoj,“ říká.

Také Olomoucký kraj chce železniční spojení zachovat. Jednou z možností je, že vlaky zaplatí na celé trase ze svého. Kraj požádal o pomoc i ministerstvo dopravy.

Andrea Švubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme