Objížďky kvůli pracím na D1 zpomalují i jihlavskou MHD

Oprava dálnice D1, kvůli níž se už uzavírají některé části dálnice, komplikuje dopravu i v Jihlavě. Někteří řidiči, kteří nechtějí stát v kolonách, si zkoušejí zkrátit cestu právě přes krajské město. Blokují tak mimo jiné tamní městskou hromadnou dopravu, která pak nabírá zpoždění i více než deset minut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Modernizace dálnice D1. Příprava dopravního značení u Jihlavy

Modernizace dálnice D1. Příprava dopravního značení u Jihlavy | Zdroj: ČTK

Zkušenosti se zpožděním autobusů se začaly množit poslední dobou.

„Tady odtud jedu dobře, ale když jedu z města, tak teď ráno měl deset minut zpoždění,“ říká cestující, která jezdí denně linkou číslo 12 z Červeného Kříže.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zpoždění jihlavské MHD natáčela redaktorka Andrea Bartůňková

Nejvíce se podle řidiče linky číslo 12 autobus zdrží na cestě z Helenína. „Minulé kolo jsem měl asi 15 minut zpoždění,“ podotýká řidič červenobílého autobusu po dojezdu do konečné zastávky Antonínův Důl.

Zpoždění je nepříjemné nejen pro cestující, ale i pro něj. „Vyrovnávací čas žádný, přestávka na svačinu žádná, nic takového neexistuje,“ dodává řidič.

Zpoždění lze zřejmě očekávat i dál. Po přípravě se příští týden začne na dálnici D1 v úseku od Jihlavy po Větrný Jeníkov pracovat naostro. Omezení potrvají až do konce srpna.

Modernizace dálnice D1 | Foto: Český rozhlas

Andrea Kratochvílová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme