Odklízení posypu ze silnic na jižní Moravě potrvá do dubna, motorkáři musí být opatrní

Motorkáři i cyklisté si stále musí dávat pozor na silnicích mimo obce. Na mnoha jihomoravských silnicích jsou stále zbytky posypu a bude trvat ještě několik týdnů, než ho silničáři odklidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda motorkáře

Nehoda motorkáře | Foto: Ivan Holas | Zdroj: Český rozhlas

„Motoristé to ještě předpokládají a dávají si pozor. Úklid organizujeme pravidelně i ve spolupráci s obcemi zejména v průtazích,“ říká ředitel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Jan Zouhar.

Riziko pro motoristy aktuálně hrozí hlavně mimo obce, kde je posyp nahrnut projíždějícími automobily ke krajnicím.

„Je lepší se držet více ve středu vozovky, aby motocykl nepodjel a nevznikla kolize,“ doporučuje motorkářka Jitka Severová. K žádné vážné nehodě motorkáře ale naštěstí zatím nedošlo.

Z více než čtyř tisíc kilometrů silnic v majetku Jihomoravského kraje je inertním posypem ošetřeno asi 40 procent vozovek. Při jeho odklízení přichází jako první na řadu obce, kde zvířený prach zhoršuje ovzduší.

Ivan Holas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme