Pražská policie se připravuje na příjezd fanoušků Baníku. Nasadí i vrtulník

Večerní fotbalové utkání mezi Baníkem Ostrava a Bohemians Praha 1905 budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření. Do služby jsou povolány desítky policistů a těžkooděnců, pořadatelé zase do pražského Ďolíčku pustí jen diváky se vstupenkou vystavenou přímo na jméno. U brány navíc zkontrolují občanské průkazy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní zásah při rvačce fanoušků před fotbalovým utkáním Zlín versus Bohemians ve vršovickém Ďolíčku

Policejní zásah při rvačce fanoušků před fotbalovým utkáním Zlín versus Bohemians ve vršovickém Ďolíčku | Foto: Evelyna Kulíšková

Do metropole míří stovky fotbalových fanoušků ze severní Moravy. Bezpečnostní situaci před i po utkání budou zajišťovat desítky policistů a situaci nad městem bude monitorovat vrtulník. K zásahu se připraví i těžkooděnci.

„Pro bezpečnostní opatření tohoto typu vždy využíváme policistů speciální pořádkové jednotky, tedy takzvaných těžkooděnců. Samozřejmě tito policisté budou také přítomni v průběhu bezpečnostního opatření a bude-li to nutné, dojde k jejich nasazení,“ potvrzuje mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lístek na zápas mezi Baníkem Ostrava a Bohemians Praha 1905 si koupila i redaktorka Petra Benešová

Kvůli řádění chuligánů, kteří minulý víkend narušili zápas na ostravských Bazalech, také platí přísnější pravidla pro prodej lístků.

„Návrat násilí v Ostravě při utkání se Spartou a další riziková utkání ukazují, že bohužel jsou mezi fanoušky lidé, kteří ničí majetek a ohrožují zdraví a bezpečnosti lidí. Je to pro nás klíčové utkání,“ vysvětluje ředitel klubu Bohemians Praha 1905 Ladislav Valášek.

Ještě den před zápasem byly vstupenky k mání ve vršovickém fan shopu, každý zájemce ale musel uvést své jméno a datum narození. Tyto údaje pak prodávající natiskl přímo na lístek.

Spolu se vstupenkou musí dnes fanoušci pořadatelům u brány ukázat také občanský průkaz, jinak nebudou na stadion vpuštěni. Ďolíček se kvůli delším bezpečnostním kontrolám otevře už dvě hodiny před zápasem.

Opilci se na stadion nedostanou

Přísnější opatření se ovšem netýkají diváků s permanentkami. Pořadatelé je sice také prověří, pokud ale nebudou souhlasit údaje v občanském průkazu se jménem majitele průkazky, kontrola pouze zapíše totožnost diváka do zvláštního seznamu a pustí ho dál.

U vstupů na stadion také pořadatelé udělají divákům dechovou zkoušku na alkohol a podnapilé fanoušky nepustí na tribuny.

Policisté pak upozorňují řidiče, aby při průjezdu Prahou počítali s možnými dopravními komplikacemi. „Řidičům motorových vozidel jako objízdnou trasu doporučíme například ulici Nuselskou a Plynární a následně přes Bohdalec zpět na Vršovickou, nebo další objízdné trasy menšími uličkami podél Vršovické ulice,“ radí Tomáš Hulan.


Zvětšit mapu

Květa Moravcová, Petra Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme