Soukromý investor nabízí Hostivici novou školku, za povolení ke stavbě 70 domů

V Hostivici se letos do mateřské školy nevešlo osmdesát dětí. Problém by mohl do budoucna pomoci vyřešit soukromý investor. Ten nabízí radnici, že vybuduje mateřskou školu novou, chce však povolení ke stavbě několika desítek domů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skalička-školka

Skalička-školka | Foto: Jana Zemková | Zdroj: Český rozhlas

Nabídka přišla od jednoho z majitelů pozemků v lokalitě Břve. Pokud mu město povolí výstavbu nových sedmdesáti domků, nabídl, že sám postaví školku pro osmdesát dětí a předá ji k používání městu.

„Byl jsem ujištěný zástupci firmy Litov, že by okamžitě, jak by zastupitelstvo rozhodlo o změně územního plánu, začali na tom pracovat a že by to do roka měli stihnout,“ říká starosta Hostivice Jaroslav Kratochvíl (Středočeši 2012.cz).

Přehrát

00:00 / 00:00

O to, jak je to v Hostivici s počtem míst ve školce, se zajímala redaktorka Kateřina Havránková

O tom, jestli investor nakonec bude moci domky postavit, rozhodne hostivické zastupitelstvo zřejmě letos v červnu.

Hostivice se s nedostatkem míst v městské školce potýká několik let, do nových domů se tam totiž stěhují z Prahy mladé rodiny s dětmi.

Žádostí o umístění dětí v tamní školce je tak hodně a na hodně dětí místo nezbude. „Je tam větší šance pro ty děti větší, které mají třeba i maminky na mateřské, ale ty menší mají tu šanci menší,“ podotýká ředitelka školy Petra Bělohlávková.

S umístěním dětí by měla ve městě pomoci také nová takzvaná lesní školka, kterou založily místní matky.

kov, Kateřina Havránková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme