Úřad v Hradci Králové posiluje směny, přiznání k dani má do dubna přinést ještě 5 tisíc lidí

Lidé by měli podat ještě pět tisíc daňových přiznání. Taková je statistika finančního úřadu v Hradci Králové čtyři dny před uplynutím řádného termínu. Na očekávaný příliv daňových poplatníků, kteří už tradičně nechávají svou povinnost na poslední chvíli, se úřad připravuje posílenými směnami i prodloužením otevírací doby.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finanční úřad, daně, daň, daňové přiznání, formulář (ilustrační foto)

Finanční úřad, daně, daň, daňové přiznání, formulář (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

„Posilujeme podatelnu podle potřeby o tři až pět lidí. Druhé opatření je, že rozšiřujeme provozní dobu podatelny od 7 do 18 hodin včetně 1. dubna,“ uvedl ředitel královéhradeckého finančního úřadu Miroslav Zehnálek.

Finanční úřad také poslal na vybrané městské úřady v hradeckém okrese takzvané výjezdní podatelny.

V pracovním týdnu bývá podle Zehnálka největší nápor na odbavování mezi desátou a dvanáctou a pak mezi třetí a pátou hodinou. Lidé však mohou přijít také v sobotu, kdy bývá na úřadě mnohem menší ruch, a sice od osmi do dvanácti hodin.

Na začátku týdne chyběla královéhradeckému finančnímu úřadu polovina daňových přiznání. Teď zbývá ještě dvacet procent lidí, kteří nevyužívají služeb daňového poradce, a musí proto podat daňové přiznání do 1. dubna.

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme