Vybrat peníze na sochu Jiřího Hrzána v Táboře pomohou i muzikanti od Nicka Cavea

V Táboře se v sobotu zastaví v rámci svého evropského turné hudební skupina Gallon Drunk. Tvoří ji muzikanti, kteří hráli s hvězdami takového kalibru, jako jsou Nick Cave nebo Tom Waits. Čtveřice Angličanů bude koncertovat bez nároku na honorář. Benefičním vystoupením chce podpořit občanské sdružení Hrzán sobě, které vzniklo před dvěma lety s cílem postavit u gymnázia sochu herci Jiřímu Hrzánovi, táborskému rodákovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gallon Drunk

Gallon Drunk | Foto: Standa Soukup

„Ten vítězný návrh sester Melkusových počítá s umístěním sochy na zítku a má podobu Jiřího Hrzána balancujícího na té zítce,“ přiblížil Patrik Kučera ze sdružení Hrzán sobě.

Celkové náklady na sochu jsou podle něj půl milionu korun, 140 tisíc už sdružení vydalo za sádrový model, nyní shání zbývajících zhruba 360 tisíc.

Přehrát

00:00 / 00:00

O koncert kapely Gallon Drunk i o to, jak daleko je sbírka na táborskou sochu Jiřího Hrzána, se zajímal redaktor Jan Kopřiva

„Byli bychom rádi, kdyby celý projekt byl ukončen v březnu 2019 u příležitosti nedožitých osmdesátých narozenin Jiřího Hrzána,“ dodal Kučera.

Zájemci mohou přispět na účet sdružení nebo do kasičky v Kafe Baru Havana na táborském Žižkově náměstí. Mohou také projekt podpořit účastí na benefičních akcích.

Takovou bude i koncert britské hudební skupiny Gallon Drunk, který se uskuteční zítra v prostorách kavárny táborského Divadla Oskara Nedbala. Skupina je v Česku na turné, na němž představuje své nové album The Soul of the Hour.

„V Táboře se představí poprvé, nicméně v Čechách je to už jejich několikátá zastávka,“ podotkl Kučera.

Koncert začíná ve 20 hodin.

Ve filmové podobě Jánského Nebeských jezdců si zahrál i Jiří Hrzán | Foto: katalog.artfilm.cz

Jan Kopřiva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme