Japonka Mao Asadaová potřetí vyhrála krasobruslařské MS. Březinová je 18.

Krasobruslařka Mao Asadaová se potřetí stala mistryní světa v krasobruslení, v japonské Saitamě porazila druhou Rusku Lipnickou a třetí Italku Kostnerovou. Česká reprezentantka Eliška Březinová skončila 18.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mao Asadaová potřetí vyhrála krasobruslařské MS

Mao Asadaová potřetí vyhrála krasobruslařské MS | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletá Asadaová si v domácím prostředí spravila chuť po neúspěchu na olympijských hrách v Soči, kde skončila šestá. V Saitamě si ale vylepšila osobní rekord a i přes tři nedotočené skoky vyhrála s více než devítibodovým náskokem.

Druhé místo obsadila mladá Ruska Julia Lipnická. Patnáctiletá evropská šampionka se tak po nezdaru v individuální soutěži v Soči raduje z medaile i ve světové konkurenci. Bronz získala sedmadvacetiletá Italka Carolina Kostnerová.

Výsledek Březinové je dílčí úspěch, říká k MS krasobruslařů Radka Kovaříková

Poprvé od roku 1998 se do volných jízd na mistrovství světa dostala i Češka. Osmnáctiletá Eliška Březinová. Ve volné jízdě si o 12,5 bodu vylepšila osobní rekord a díky pěti vydařeným trojitým skokům i kombinacím ze z 24. místa po krátkém programu dostala na osmnácté místo.

Mistrovství světa v krasobruslení v Saitamě (Japonsko):
Ženy - konečné pořadí: 1. Asadaová (Jap.) 216,69, 2. Lipnická (Rus.) 207,50, 3. Kostnerová (It.) 203,83, 4. Pogorilá (Rus.) 197,50, 5. Goldová (USA) 194,58, 6. Suzukiová (Jap.) 193,72, ...18. Březinová (ČR) 145,15.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme