Čeští curleři drží na mistrovství světa šanci na play-off

Boje o medaile by na letošním mistrovství světa v curlingu nemusely být bez české účasti. Týma skipa Jiřího Snítila v Pekingu nejprve prohrál s Japonskem 5:7, ale pak porazil Německo 8:4 a dělí se s ním o sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skip Jiří Snítil při souboji o bronz s Dánskem. Mistrovství Evropy v curlingu

Skip Jiří Snítil při souboji o bronz s Dánskem. Mistrovství Evropy v curlingu | Zdroj: ČTK

Aby Češi postoupili mezi čtyři nejlepší celky, musí ve čtvrtek porazit Dánsko i Rusko a zároveň doufat, že jim pomohou soupeři.

Kanada nebo Švýcarsko, které mají poměr výher a porážek 6:3 a dělí se o třetí místo, musí prohrát oba poslední zápasy. Záležet bude také na výsledcích Číny a Švédska (aktuální bilance 5:4).

Čeští curleři, kteří zatím na šampionátu čtyřikrát vyhráli a pětkrát prohráli, odehráli za dvacet hodin tři zápasy. V úterý večer porazili Skotsko a ve středu hráli ráno s Japonci a pak hned s Němci.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Pekingu:

Japonsko - ČR 7:5, ČR - Německo 8:4, Kanada - Švýcarsko 8:4, Čína - Dánsko 6:4, Norsko - Skotsko 6:4, Švýcarsko - Švédsko 8:6, Skotsko - Rusko 7:5, Čína - USA 8:4, Japonsko - Německo 8:7, USA - Dánsko 6:5, Švédsko - Kanada 6:2, Norsko - Rusko 11:2.

Průběžné pořadí po 9 zápasech: 1. Norsko 8 výher, 2. Japonsko 7, 3. Kanada, Švýcarsko 6, 5. Čína, Švédsko 5, 7. Německo, ČR 4, 9. Skotsko, USA 3, 11. Dánsko 2, 12. Rusko 1.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme