Čtvrtfinále Davis Cupu v Japonsku rozehrají Radek Štěpánek a Tatsuma Ito

V tokijské hale Ariake Colosseum bylo rozlosováno čtvrtfinálové utkání Davisova poháru, ve kterém se Japonsko utká s Českou republikou. K prvnímu zápasu nastoupí v pátek Radek Štěpánek a Tatsuma Ito. Po nich nastoupí náhradník Taro Daniel a Lukáš Rosol.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek opět začíná daviscupový víkend

Radek Štěpánek opět začíná daviscupový víkend | Zdroj: ČTK

„Když jsme sem jeli, byly šance vyrovnané. Ale nevěděli jsme, že Nišikori nebude hrát a převezmeme roli favoritů. Jejich hráči nejsou špatní. Ito byl ve stovce a v domácím prostředí se oba budou chtít vytáhnout,“ uvědomuje si Lukáš Rosol.

První zápas Radka Štěpánka s Tatsumou Item, 146. hráčem světa, začne v pátek v šest hodin ráno středoevropského času. Stejný začátek má program všech tří hracích dnů.

Do čtyřhry nominoval nehrající kapitán Jaroslav Navrátil Radka Štěpánka s Jiřím Veselým, Japonci nahlásili Ita s Jasutakou Učijamou. Sestavy se ale mohou změnit.

Los utkání čtvrtfinále DC Japonsko - ČR (Tokio, Ariake Coliseu - tvrdý povrch):
Pátek (6.00 SELČ): Ito (146. ATP) - Štěpánek (47.), Daniel (190.) - Rosol (40.),
Sobota (6.00): Ito, Učijama - Štěpánek, Veselý,
Neděle: (6.00): Ito - Rosol, Daniel - Štěpánek.

Oběma týmům chybí největší opory. Tomáš Berdych se ze zápasu v Tokiu omluvil už dříve, nejlepší Japonec na žebříčku ATP Kei Nišikori svou absenci kvůli zraněnému tříslu oznámil včera.

Vítěz utkání se v semifinále utká s Francií, nebo s Německem. Český tým by v obou případech cestoval na půdu soupeře.

Český tým vyhrál Davis Cup v uplynulých dvou sezonách a letos v lednu si v prvním kole poradil díky Berdychovi v Ostravě s Nizozemci 3:2. Japonci v čele s Nišikorim postoupili poprvé do čtvrtfinále po výhře nad Kanadou 4:1.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme