Znojemské fotbalisty více bolí chybějící dotace, než ztráta brněnského azylu

Znojemští fotbalisté opět budou mít nový domov. Jejich stadion nesplňuje podmínky, takže hrají od začátku sezóny domácí zápasy v Brně. Ale protože zástupci klubu ujistili vedení soutěže, že jarní část Gambrinus ligy odehrají na svém stadionu, umožnil los naplánovat Brnu i Znojmu na poslední kolo domácí zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým 1. SC Znojmo se fotí před novou seznou

Tým 1. SC Znojmo se fotí před novou seznou | Zdroj: ČTK

To se teď funkcionářům vymstilo a Znojmu tak nezbývá než najít jiný azyl, protože domů se stále nemůže vrátit. K poslednímu červnu vyprší výjimka, kterou Znojmo dostalo od Fotbalové asociace.

Pokud znojemský klub nebude mít za 88 dní stadion podle požadavků nejvyšší soutěže, bez ohledu na fotbalové výsledky sestoupí.

„Aktuálně se tam žádné práce nedělají. Čekáme, jestli nám ministerstvo potvrdí dotace, nebo ne. Byl položen vyhřívaný trávník, nemohl být ještě vyzkoušen, protože není vybudována kotelna. A to je vlastně zatím všechno,“ říká mluvčí znojemské radnice Zuzana Pastrňáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pro fotbalisty Znojma je změna domácího zápasu pro poslední kolo to nejmenší

„Tohle je první ze čtyř etap. Teď se bude muset ještě vybudovat kotelna, veřejné osvětlení a rekonstruovat tribuna,“ vypočítává. To ale není nic, co by se za dva a půl měsíce nedalo stihnout.

Také proto ředitel profesionálního fotbalu Ivo Lubas mohl na dopoledním zasedání Ligového shromáždění uvažovat nad termínovou kolizí v posledním kole s odvážným nápadem.

„Jedno z možných řešení bylo odehrát to utkání na rekonstruovaném, nebo spíše částečně zrekonstruovaném stadionu ve Znojmě. To ale nebylo akceptováno,“ tlumočil Lubas odmítnutí zástupců klubů.

Přitom to byl před pár dny sám předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, kdo prohlásil, že by stadion uznal za způsobilý i v případě, že ještě nebude dodělaný.

„Slyšeli jsme, chtěli bychom panu Peltovi poděkovat, protože od začátku pracuje na projektu, aby Znojmo mělo stadion prvoligových parametrů. I díky jeho podpoře jsme to dotáhli tak daleko, že to vypadá nadějně,“ říká Pastrňáková.

„Každý do výšky svého platu,“ nechtěl to Ivo Lubas dále rozebírat. Oříšek posledního kola vyřešila Fotbalová asociace tak, že Znojmo pošle k domácímu zápasu až do Jihlavy nebo Olomouce. To klub ale zase tolik nebolí, pro něj je momentálně nejdůležitější dostat včas zmíněnou dotaci od Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Bez ní stadion nebude a klub by kromě druhé ligy čekalo ještě několik dalších sankcí. A pokud by dotace přišla pozdě, může celá situace kolem znojemského stadionu získat tragikomický podtext.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme