Lev si své prostředí hájí. V semifinále KHL vyhrál i ve druhém zápase

Hráči pražského Lva se jsou na dobré cestě k účasti ve finále play off Kontinentální hokejové ligy. Nad Lokomotivem Jaroslavl využili stoprocentně domácího prostředí a po dnešním vítězství 2:1 vedou v sérii 2:0 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mikelis Redlihs z Lokomotivu Jaroslavl (vlevo) se pokouší vyzrát na Patrika Zackrissona

Mikelis Redlihs z Lokomotivu Jaroslavl (vlevo) se pokouší vyzrát na Patrika Zackrissona | Zdroj: ČTK

Vyrovnanou úvodní třetinu rozhodla efektivita v přesilové hře, a v tom byli lepší hráči domácího Lva. Tvrdou ránou prostřelil brankáře Sanforda kanadský bek Nathan Oystrick.

Z podobné pozice jako Oystrick mohl po přestávce vyrovnat Kapanen, jeho střela ale trefila jen boční síť. Zápas o několik minut později ovlivnila hromadná potyčka. Tu zahájil Musatov, když najel do skvěle chytajícího Vehanena. Po následující šarvátce se Lvům naskytla 7 minut dlouhá přesilovka.

O početní výhodu domácí hokejisté přišli vzápětí, na ledě jich totiž bylo šest. Při hře ve čtyřech ale udeřil Zackrisson. Švédský centr zakončil dorážou individuální průnik Sekáče.

Závěrečnou dvacetiminutovku měl Lev k dispozici ještě 166 vteřin dlouhou přesilovku, té hosté dokázali odolat. V 50. minuté pak snížil osamocený Averin, Pražané se přitom dokázali v předchozích vteřinách ubránit ve hře tří proti pěti.

S ubíhajícím časem přišel velký tlak Jaroslavli, několik skrumáží před Vehanenovým brankovištěm ale k radosti domácích hráčů k vyrovnání nevedlo.

Série se nyní přesune do Jaroslavle, kde se v neděli od 14 hodin odehraje třetí utkání.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy, Západní konference - 2. zápas:

Lev Praha - Lokomotiv Jaroslavl 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky:
12. Oystrick (Vrána, Mäenpää), 39. Zackrisson (Sekáč) - 50. Averin (Plotnikov, Kronwall). Rozhodčí: Bulanov, Sergejev - Michel, Šichanov. Vyloučení: 6:7, navíc Musatov (Jaroslavl) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Diváci: 9519. Stav série: 2:0.

Lev:
Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal - Azevedo, Novotný, Ridderwall - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Klepiš, Zackrisson, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Jaroslavl: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Holös, Višněvskij, Gorochov, Pašnin, Vasiljev, Ljubuškin - Plotnikov, Apalkov, Averin - Černikov, Petrov, Platt - Galimov, Kartajev, Koňkov - Musatov, Sprukts, M. Redlihs. Trenér: Dave King.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme