Hokejisté pražského Lva vyhráli v Jaroslavli a jsou blízko finále KHL

Lev Praha sahá po finále nejprestižnější evropské hokejové soutěže KHL. Ve třetím semifinálovém utkání vyhrál český tým na ledě Lokomotivu Jaroslavl a v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vede 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči týmu Lev Praha se radují z pátého gólu. Vpředu zleva Jakub Matai, Michal Řepík a Lukáš Cingel

Hráči týmu Lev Praha se radují z pátého gólu. Vpředu zleva Jakub Matai, Michal Řepík a Lukáš Cingel | Zdroj: ČTK

První třetina byla z obou stran opatrnější a dlouho se hrálo bez gólových šancí. Lokomotiv mohl otevřít skóre, ale při vyloučení Vrány se v přesilové hře neprosadil.

Hostující tým hrál v 17. minutě dokonce ve dvojnásobné početní výhodě, kterou sice nevyužil, ale po návratu Vasilijeva na led se při klasické přesilovce prosadil Thörnberg.

Hráči Jaroslavle byli v úvodu druhé třetiny aktivnější, Vehanen však vychytal Plotnikova a po něm si poradil i s tutovkou Averina. Na druhé straně prověřil brankáře Sanforda Sekáč.

Skóre se měnilo až těsně před odchodem obou týmů do šaten. Po střele Sekáče se puk odrazil k Thörnbergovi, který z ostrého úhlu zamířil přesně pod horní tyčku. Na uznání gólu si musel útočník pražského Lva chvíli počkat, protože platnost branky musel posvětit videorozhodčí.

Definitivní rozhodnutí přišlo na začátku závěrečné třetiny. Obránce Kronwall tečoval střelu Oystricka a zvýšil na rozdíl tří gólů. Domácí se sice nevzdali, ale v koncovce se jim vůbec nedařilo a gólman Vehanen si podruhé v semifinálové sérii připsal čisté konto.

Semifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 3. zápas:

Lokomotiv Jaroslavl - Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Thörnberg (Řepík, Vrána), 40. Thörnberg, 44. Oystrick. Rozhodčí: Kulakov, Rönn - Birin, Morozov. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 9087. Stav série: 0:3.
Jaroslavl: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Vasiljev, Ljubuškin, Holös, Višněvskij, Gorochov, Pašnin - Plotnikov, Apalkov, Averin - Platt, Sprukts, M. Redlihs - Galimov, Kartajev, Koňkov - Černikov, Petrov, Kapustin. Trenér: Dave King.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal - Azevedo, Novotný, Ridderwall - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Zackrisson, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme