O post policejního prezidenta se přihlásil dosavadní šéf policie Tomáš Tuhý

Dosavadní šéf policie Tomáš Tuhý chce být policejním prezidentem. Dnes podal na ministerstvo vnitra přihlášku. Místo policejního prezidenta je volné od konce února, kdy ve funkci skončil Petr Lessy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policisté sledovali poklidnou demonstraci s odstupem.

Policisté sledovali poklidnou demonstraci s odstupem. | Foto: Tomáš Adamec

„Pan první náměstek, plukovník Tuhý po zvážení všech okolností podal na ministerstvo vnitra přihlášku,“ potvrdila mluvčí Policejního prezidia Eva Stulíková.

Dnes je poslední den, do kdy se mohou uchazeči přihlásit. Musí být ale z jedenácté platové třídy, mělo by tedy jít o náměstky policejního prezidenta nebo ředitele jiných bezpečnostních sborů.

Podle mluvčího ministerstva vnitra Vladimíra Řepky kandidáty posoudí speciální komise složená z pěti odborníků. „Když se pan ministr rozhodne na doporučení komise, tak by bylo reálné, že bychom policejního prezidenta měli okolo 20. dubna,“ říká Řepka.

Předseda policejních odborů Milan Štěpánek tipuje, že se do nabídkového řízení nikdo jiný než Tuhý nepřihlásí.

Pokud ministr vnitra z ČSSD Milan Chovanec nikoho nevybere, vyhlásí ministerstvo klasické výběrové řízení.

Markéta Chaloupská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme