Chytré brýle přinášejí internetové služby přímo před oči. V prodeji jsou jen jeden den v USA

Fanoušci moderních technologií si mohou koupit brýle Google Glass, které kombinují vlastnosti chytrého telefonu, malého počítače a třeba i kamery. V prodeji jsou jen jediný den a jen ve Spojených státech. Zákazníci za ně zaplatí 1500 dolarů, v přepočtu necelých 30 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brýle projektu Google Glass

Brýle projektu Google Glass | Foto: Google

Kdo chce brýle získat, musí být starší 18 let a předem musí vyplnit zvláštní dotazník. Noví majitelé se zařadí do testovacího programu, mezi stávajících osm tisíc takzvaných explorerů, kteří brýle testují už od loňského roku.

Za 1500 dolarů získají brýle s malou kamerkou, která snímá vše, co uživatel vidí. Na malém displeji brýle nabízí podobné funkce, jako třeba chytrý telefon, například volání, čtení e-mailů nebo vyhledávání na internetu a další možnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

O chytrých brýlích Google Glass mluvil Jan Kužík ze serveru Technet.cz

„Může tam být navigace, vyhledávání, jakékoli internetové služby. Máte je přímo před očima bez toho, abyste třeba v autě museli měnit směr pohledu na displej nebo hledat telefon,“ popisuje Jan Kužík ze serveru Technet.cz.

Důvod, proč je prodej omezen na jediný den, je podle něj velmi jednoduchý – snaha vzbudit pozornost a otestovat zájem zákazníků. „Google dělá brýle vzácnými. Snaží se okolo toho vzbudit rozruch. Dnes bude poptávka obrovská a Google bude moci říkat – brýle chtěl milion lidí a my jsme je mohli poslat jen sto tisícům,“ říká.

Novinka vyvolává nadšení i vysloveně negativní reakce, protože jejich nositel může i natáčet vše, co má před očima. „Jsou místa, kde je už dnes s těmito brýlemi zakázán vstup., například do některých restaurací a veřejných prostor,“ upozorňuje Jan Kužník.

Ondřej Himmer, mka, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme