Trenér Růžička bude proti Norsku šetřit Červenku, o brankářích má jasno

Příprava hokejové reprezentace na světový šampionát v Bělorusku je v plném proudu. Tým trenéra Vladimíra Růžičky ještě zdaleka není kompletní, čeká se na hráče z NHL. V jednom má ale Růžička jasno, jeden hráč dostane ve středečním i čtvrtečním utkání proti Norsku volno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace | Zdroj: ČTK

„Do následných dvou zápasů nezasáhne Roman Červenka, který ještě dostane volno a jako jediný nebude hrát,“ prozradil Růžička.

Jasno je i o tom, kdo se proti Norsku postaví do branky. „Jeden zápas odchytá Alexander Salák, druhý Jakub Kovář,“ uvedl staronový kouč národního týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O přípravných zápasech s Norskem s koučem Růžičkou mluvil František Kuna

Také pro Růžičku je velkým tématem po konci New Jersey v této sezoně zámořské NHL angažování Jaromíra Jágra.

„Pro mě je důležité, aby mi řekl, jestli ano, nebo ne. Pak už bych se s ním domluvil, abychom ho dostali do pohody. Nemá cenu si nic nalhávat, jde o klíčového hráče. Sám ale ví, že sezona byla dlouhá. Chceme hrát na čtyři útoky a hráče točit, takže bych ho i šetřil,“ říká Růžička.

Reprezentační brankářská jednička Alexander Salák nabízí další jméno, na které by se měla upřít pozornost. „Vincek se tady ukazuje v dobré formě,“ popichuje s úsměvem gólman Petrohradu dalšího hráče z KHL Tomáše Vincoura, útočníka Kazaně.

Středeční i čtvrteční přípravný zápas v rámci Euro Hockey Challenge proti Norsku se odehraje v Havlíčkově Brodě. Do té doby bude národní tým trénovat v Praze.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme